« Quantité et évolution des ingrédients dans les recettes de culinaires anglaises »

Résumé : The multiplicity of successive culinary operations renders the description and naming of the resulting entities difficult. From the point of view of the expression of quantity this can imply the shift from countable to uncountable or vice versa. The article shows that certain parameters help to guide the choice of the form of the anaphoric NPs (lexical unit, definite NP, pronoun, or Ø. The choice depends on the progressive character of the processes which the anaphors represent. The explicit expression of the NPs may depend on their syntactic position. We note the harmonic relation between the facilitating context and the choice of the quantifier, which exerts a kind of reciprocal selection
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publié dans les actes du colloque de l'université de Brest 2013. 2015
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Contributeur : Claude Manuel Delmas <>
Soumis le : vendredi 25 novembre 2016 - 22:25:33
Dernière modification le : vendredi 24 mars 2017 - 09:29:40

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  • HAL Id : halshs-01403423, version 1

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Claude Delmas. « Quantité et évolution des ingrédients dans les recettes de culinaires anglaises » . publié dans les actes du colloque de l'université de Brest 2013. 2015. 〈halshs-01403423〉

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