HAL will be down for maintenance from Friday, June 10 at 4pm through Monday, June 13 at 9am. More information
Skip to Main content Skip to Navigation
Book sections

Agriculture and Food Production

Résumé : Verschuer, Charlotte von, « Agriculture and Food Production », in : Karl Friday éd., RoutledgeHandbook of Premodern Japanese History, Routledge, 2015. Cet aperçu historique de l’agriculture du Japon retrace les données de base sur la riziculture irriguée, mais elle met aussi en relief les autres pratiques d’acquisition, à savoir les cultures sèches céréalières, l’horticulture et les cultures sur brûlis. Il met l’accent sur la topographie de l’archipel japonais qui comprend 75% de montagnes boisées, peu propices à la riziculture irrigué, qui sont, en revanche, un milieu privilégié les pratiques de la cueillette et du ramassage, grâce à leur riche bio-diversité.
Document type :
Book sections
Complete list of metadata

https://halshs.archives-ouvertes.fr/halshs-01114060
Contributor : Charlotte von Verschuer Connect in order to contact the contributor
Submitted on : Saturday, February 7, 2015 - 2:07:27 AM
Last modification on : Thursday, November 18, 2021 - 3:57:35 AM

Identifiers

  • HAL Id : halshs-01114060, version 1

Citation

Charlotte von Verschuer. Agriculture and Food Production. Karl Friday. Routledge Handbook of Premodern Japanese History, Routledge, pp. à paraître, 2015. ⟨halshs-01114060⟩

Share

Metrics

Record views

58